Båten
50636
page-template-default,page,page-id-50636,eltd-core-1.1.3,borderland-theme-ver-2.2,ajax_fade,page_not_loaded,smooth_scroll,paspartu_enabled, vertical_menu_with_scroll,wpb-js-composer js-comp-ver-6.0.5,vc_responsive

Sirena 44 är tillverkad på Baltic varvet i Finland 1992

  

Längd:13.55 m
Längd vattenlinjen:10,65 m
Bredd:3,78 m
Höjd:22.6 m
Djupgående:2.2 m
Vikt:8 500 kg
Konstruktör:Håkan Södergren
Köl typ:Fenköl
Köl vikt:4 200 kg
Skrov:Plast

 

Historien om Aloha börjar på Baltic Yacht varvet i Finland, där en viss Lloyd får igenom sin önskan om att bygga en ”luxary owners version” av en Sirena 44 ritad av Håkan Södergren. År 1992 blir båten färdigställd och redo att sjösättas för första gången.

 

Lloyd döper henne till Pannenbier och bestämmer sig för att segla hem henne till Holland där han bor. Han seglar henne flitigt där till år 2000, då han bestämmer sig för att sälja henne vidare till en man vid namn Bernard Von Vlies.

 

Bernard äger ett segelmakeri och en mastfabrik, han byter ut hela riggen till en Z-spar mast, han byter även ut bom och alla segel som han tillverkar på sina fabriker, när båten redan är uppe på varv så passar han även på att epoxi behandla henne. Under åren Bernard äger båten så kappseglar han en del och vinner bland annat Nord Holland runt 2 gånger.

 

Hösten år 2006 köper en dansk familj båten och seglar henne till Ebeltoft där hon får sitt nya hem. Här får båten en rejäl genomgång där motorn byts ut till en helt ny Volvo Penta D2 55hk. Volvo monterar även dit en bogpropeller och båten får även en ny styrning samt ny dragning av elen.

 

Den nya ägaren Jakob har tillbringat mycket tid till att surfa på Hawaii och ordet ”aloha” ligger han varmt om hjärtat, därför får båten byta namn till just Aloha.

 

Under somrarna seglas Aloha i Kattegatt både som familjeseglare och kappseglare, ända fram till år 2015 då familjen bestämmer sig för att sälja på grund av att barnen blir äldre och hon seglas mindre och mindre.

 

Det är nu tre äventyrslystna grabbar från Nynäshamn träder in i historien. Dem har nämligen en plan på att sticka iväg bortom horisonten och är nu på jakt efter en båt. De letar runt på blocket och får då syn på Aloha. Eftersom Aloha har alla de dyra delarna uppdaterade så ser dem henne som ett perfekt projekt att satsa på.

 

De ringer och bokar träff med Jakob. Redan nästa helg sitter dem i bilen på väg 100 mil söderut för att få sig en genomgång av båten på DANSKA! även fast de förstått kanske en tredjedel av vad Jakob sagt så blir de tokkära och bestämmer sig för att slå till, sedan åker grabbarna hem med snustorr plånbok fast ändå som mycket lyckliga båtägare.

 

Det ska dock dröja ända till slutet av maj innan Max, William och Jonte plus två nyfikna farsor samt en segelkåt polare sätter sig på ett flyg ner till Danmark för att segla hem skönheten till Nynäshamn, och Alohas nya liv som långfärdsseglare kan nu börja!