Förberedelser inför Biscaya!
51616
post-template-default,single,single-post,postid-51616,single-format-standard,eltd-core-1.1.3,borderland-theme-ver-2.2,ajax_fade,page_not_loaded,smooth_scroll,paspartu_enabled, vertical_menu_with_scroll,wpb-js-composer js-comp-ver-6.0.5,vc_responsive

Förberedelser inför Biscaya!

Halloj! Här ligger jag i Eriks säng och lyssnar på Håkan och försöker knapa ihop någon text, inte så lätt med tanke på att jag aldrig skrivit mer än en checklista typ.. Men jag kan ju börja med att berätta vad vi har gjort dom senaste dagarna här i Falmouth. Vi har vart här i ca en vecka i väntan på bättre vindar inför biscaya och vi har ändå hunnit med en hel del, både båt fix och skojiga grejer.

Första kvällen så tog vi det bara lugnt i båten eftersom alla va ganska trötta efter seglatsen från isle of wight som ni säkert läste i förra blogginlägget, haha.

Nu försöker ja komma på vilka dagar vi gjorde vad på men inser att det är omöjligt, alla dagar flyter ihop och eftersom det inte spelar så stor roll vilken veckodag det är så refererar man hela tiden till vad man gjorde den dagen, det låter ofta ”den där dagen vi gjorde det där” och liknande, men jag vet iallafall att vi har vart ute på lokal en av kvällarna och det var ju kul.

Sen har vi vart ute och sprungit. Det här med träning ombord är lättare sagt än gjort men vi FÖRSÖKER träna lite då och då, man märker vilka som har lätt och lägga på sig ett kilo eller två om man säger så.

Vi har jobbat en del med båten också, den där checklistan som aldrig krymper men som bara blir längre och längre har vi tagit tag i inför vår nästa (längsta) seglats. Vi har tätat rutor som har läckt, smörjt rullen på förstaget, bytt sprintar, lagat dynor och färdigställt en massa andra saker. Vi har även köpt en satellittelefon och installerat den. Inte världens lättaste sak kan ja säga. de drogs antennkabel och andra kablar till routern och sedan vidare till telefonen och så programmering såklart. Men nu kan vi ringa, maila, smsa och ladda ner väderfiler vart som helst i världen. Väderfilerna får vi upp på vår navigeringsdator i programmet maxsea så vi kan se vår båtposition på en karta och vädret på det.

Lite mastfix!

Igår så va vi och simmade, vi tänkte att det är ju bra träning men det visade sig vara ett litet äventyrsbad med bara barnfamiljer, och vi.. sen så va vi på rundtur på ett gammalt slott och fick lite schyssta drönar filmer. På kvällen så va vi på ett spelställe och spelade biljard innan vi gick till en bar och sen till nästa bar. Iallafall, imorgon eller på söndag så drar vi härifrån. Till Spanien, helt galet att nästa hamn vi lägger till i ligger i Spanien. Vi ska bara ta oss över Biscaya bukten först. Det känns bra, jag är ruskigt taggad. 3-4 dagar på öppet hav ska bli skönt! Biscaya är känt för att vara tuff, eller känd för kanske är fel sätt att skriva. Den KAN vara tuff på grund av djupskillnad och att du har Nordatlanten rakt utanför. Men den kan ju såklart vara hur lugn som helst. Det ska iallafall bli grymt kul.

Bilder från när vi var och besökte Pendennis Castle.

Nu ska jag ut och fortsätta med förberedelserna inför biscaya imorgon! Skepp å hoj /William

No Comments

Post a Comment

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.