Projektet
50640
page-template-default,page,page-id-50640,eltd-core-1.1.3,borderland-theme-ver-2.2,ajax_fade,page_not_loaded,smooth_scroll,paspartu_enabled, vertical_menu_with_scroll,wpb-js-composer js-comp-ver-6.0.5,vc_responsive

Själva idén föddes för några år sedan när William och Max testade det där med segling, de har i hela sitt liv tillbringat somrarna i föräldrarnas motorbåtar ute i skärgården men när dem fick känna känslan av att stänga av motorn och bara tryckas fram av enbart vinden så visste de att de var segelbåtar som gällde.

 

Då föddes idén om att de hade vart häftigt att kunna upptäcka världen med båt, att kunna segla iväg med sin båt och några månader senare ligga och guppa i karibiska havet med samma båt är ju ändå otroligt.

 

Vi drömde om att få sticka iväg, helt utan stress eller slutdatum. Att ta chansen nu när vi har möjligheten. 2014 köpte vi en maxi 95:a med två vänner och med den tränade vi med på somrarna. Vi seglade till Gotland och ner till Kalmar och även mycket helgseglatser med den.

 

Under våren 2015 fick en av oss chansen att följa med på en seglats över Nordsjön där han även vart medbjuden att på vintern samma år korsa Atlanten i racet ARC, det såg han som en bra förberedelse för deras egna äventyr.

 

Efter ett tag när vi har fått mer kunskap och erfarenhet så insåg vi att vi behövde en större och bättre båt så William och Max sålde ut sig från maxi 95:an. 2016 åkte William, max och en ny kompanjon vid namn Jonatan ner till Danmark och köpte en Sirena 44:a som vi seglade hem till Nynäshamn.

 

Vi alla har samma tankar och visioner om resan, vi vill dra iväg och upptäcka världen, utan stress utan att ha någonting att ta hand om på hemmaplan, det får helt enkelt ta den tid det tar.

 

Vi ska samtidigt sköta en insamling till WWFs kampanj rädda haven, vi tänker sköta blogg och synas på sociala medier så varför inte gör någonting meningsfullt på samma gång.