Ijmuiden till Oostende
51517
post-template-default,single,single-post,postid-51517,single-format-standard,eltd-core-1.1.3,borderland-theme-ver-2.2,ajax_fade,page_not_loaded,smooth_scroll,paspartu_enabled, vertical_menu_with_scroll,wpb-js-composer js-comp-ver-6.0.5,vc_responsive

Ijmuiden till Oostende

Tjena Lucas bakom pennan idag.

Efter vår underbara vistelse i Ijmuiden så var tanken att gå till Oostende så vi kastade loss i Onsdags och satte segel. Kvällen kom och vi passade på att kolla vädret och såg då att det skulle dra in ett blixtoväder, vi valde att inte riskera något och gick in i hamn i Den Haag. Ovädret höll sig kvar, som gjorde att vi stannade i 2 nätter då passade vi på och se staden och ta någon öl, en riktigt fin stad måste jag säga. Jag Erik och Max gick runt och letade tatueringstudio och hittade tillslut en riktigt mysig studio med jättetrevligt personal som var snälla nog att klämma in mig, Erik, David och William innan nästa kund skulle komma.
Vi har även äntligen köpt ett fiskespö, det var ingen billig historia men vi kanske tjänar in det om vi lyckas fånga lite fisk.

 

 

Nu var tanken att vi äntligen skulle ta oss till Belgien, Oostende. Vi hade en riktigt bra segling hit, dock så var vi tvungna att lägga om kursen lite grand under natten för att kunna undvika blixoväder, hela horisonten lös upp av alla blixtar som gjorde oss på helspänn, vi hade kursen rakt in i ett blixtområdet så vi valde att ta oss in närmre kusten.
När vi kom fram vart vi inslussade i Mercator Marina som ligger mitt i Oostende. Sedan sov vi lite innan vi gick ut och turista, vi såg en riktigt stor gammal kyrka, ”mäktig” skulle jag beskriva den som. Oostende är en väldigt modern stad skulle jag påstå, påminner om stockholm lite.

Idag (lördag) så har vi spenderat hela dagen på en tatueringsstudio då vi fick mersug efter förra gången, det här bådar inte gott..
Jag känner verkligen att man börjar komma in i det här, att leva på några kvadratmeter med 5 idioter är inte det lättaste men det har funkat riktigt bra än så länge, känns helt galet att vi ändå tagit oss till Belgien, och Biscaya bukten hägrar i horisonten, spännande..

Imorgon går vi mot Calais, Frankrike, ska bli riktigt roligt att få se det landet lite.

Ha det gött! // Lucas

No Comments

Post a Comment

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.