Inte som planerat men det vart bra ändå
51453
post-template-default,single,single-post,postid-51453,single-format-standard,eltd-core-1.1.3,borderland-theme-ver-2.2,ajax_fade,page_not_loaded,smooth_scroll,paspartu_enabled, vertical_menu_with_scroll,wpb-js-composer js-comp-ver-6.0.5,vc_responsive

Inte som planerat men det vart bra ändå

Aloha!

Som ni alla säkert redan vet så vart vi tvungna att gå in i Kalmar och fixa våran AIS och VHF som hade bärjat strula. Tanken var att vi skulle raka vägen ner till Bornholm från Byxelkrok. Men ibland blir det inte som man har tänkt sig, vilket vi kommer få leva med framöver. Men efter ett par dagar i Kalmar med bra väder, båtfix samt att det tydligen skulle vara stadsfest just då, så kunde vi lämna och styra skutan mot Bornholm med rätta vindar.

Seglingen tog ca 20 timmar. Till en början hade vi 11 s/m kryss och 15-16 s/m i byarna. Men med revat storsegel gick det som en dans. Även för Erik som klarade seglatsen utan än enda spya, trots grov sjö och bra lut på båten. Vi körde samma skiftlag men med 4 timmars pass, vilket funkade ännu bättre. Denna seglats fick vi även testa på att korsa en trafiksepareringszon, efter lite diskutioner beslutade vi oss att korsa den så tidigt som möjligt och vinkelrätt som man måste göra. Det var en hel del AIS mål, det vill säga stora tankfartyg m.m men vi stödkörde med motor och timade allt perfekt.

 

 

 

När väl solen började titta fram så såg vi vårat mål Bornholm, och vilken syn det var. Stora borgar, stränder och ett allmänt vackert landskap, gjorde det svårt att inte häpnas. Vi gled in tryggt och säkert i den lilla men otroligt mysiga gästhamnen i Rönne ca 11:30 måndagen den 14.

 

 

 

 

Efter att vi hade lagt till och tryckt i oss ett lass med köttbullar och snabbmackisar tog vi en fin promenad i staden. Vi virrade runt bland små gränder med färgglada hus, blomsterarrangemang och kullersten. Det påminde lite om gatorna i Visby. Vi hittade en liten bod där vi kunde hyra varsin cykel, ja eller det blev en tandem för Erik och Jonte. Så nu började vi turista på riktigt. Lucas och Wille var sugna på att skatea så vi letade upp en liten park, Medans vi andra tog oss till stranden, och det var ingen liten strand här inte. En utav det längsta stränderna vi skådat, och där kunde vi avnjuta en iskall pilsner och svalka oss efter den långa cykelturen. Senare på kvällen efter en lång dusch kände vi att vi var värda ett resturang besök, och hittade ett fräckt litet ställe som vi kunde ta något glas vin och äta en oxe.

Dagen där på letade vi upp en marina och några andra ställen där vi kunde göra lite ärenden. När planeringen var klar för nästkommande rutt drog vi och handlade lite käk, två engångsgrillar och några 6 pack. Sedan var det bara att hoppa på cyklarna och dra iväg. Med lite hjälp utav karta, googlemaps samt svårträng i 6-7 km kom vi fram till en liten lagun där de en gång i tiden grävt upp dinosaurier. Här spenderade vi resten utav dagen med sol, bad, grill och lite schyssta bilder.

 

 

 

 

Nu sitter vi här i båten och har precis fått i oss lite frukost, och ska göra dom sista förberedelserna inför vår avfärd imorgon. Nästa anhalt blir nog Gedser i sydligaste delen utav Danmark, där vi inväntar rätt tid för att sedan ta oss till Kiel.

Skepp o hoj, pölseälskare.

 

1 Comment
  • Karin Martinsson
    Svara

    Hej på er har kollat på eran blogg ?kanoners kram på er ??ha det /Karin ?

    19 augusti, 2017at15:51

Post a Comment

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.