Vad har vi då gjort under vinterhalvåret?
50946
post-template-default,single,single-post,postid-50946,single-format-standard,eltd-core-1.1.3,borderland-theme-ver-2.2,ajax_fade,page_not_loaded,smooth_scroll,paspartu_enabled, vertical_menu_with_scroll,wpb-js-composer js-comp-ver-6.0.5,vc_responsive

Vad har vi då gjort under vinterhalvåret?

Halloj!
I det här inlägget tänkte vi berätta lite hur allting verkligen tog fart på allvar. Från att ha varit en dröm till att förverkliga den. Hur skulle vi göra det? Vad behövde vi? Vad var vi redo att offra? Är det bara att dra iväg?

Från början var det William, Max och Jonatans idé att segla iväg. Dom hade köpt båt och var redo att göra verklighet utav deras dröm. Erik, David och Lucas fick förfrågan ifall de ville hänga med på denna tripp, och kände att det var rätt tillfälle i livet att göra ett sånt här äventyr. Det var omöjligt att inte tacka ja till denna grej!

Vi alla samlades en kall oktoberdag nere i båten på första mötet utav många vi haft. Stämningen var sjukt laddad, man kände att alla var redo att offra allt för det här nu! Lägenheter skulle säljas och hyras ut, bilar säljs och folk flyttar hem för att vi ska kunna få ihop degen.

Listorna blev långa på vad som behövdes göra och handlas in. Och de blev ju inte direkt kortare ju längre tiden gick och man fick mer kunskap om saker och ting. Och när det gäller material till båtar så är det inte direkt gratis har vi fått lära oss, så vi behövde få in sponsorer som kunde hjälpa oss på traven och förverkliga det här.

Så vi satte oss ner och skrev ihop ett mail som vi skickade till allt och alla, men man trodde inte att vi skulle få den responsen vi fick. Vi kommer skriva ett inlägg om alla sponsorer inom kort. Återigen vill vi tacka alla som står bakom det här, inte bara sponsorer utan vänner/bekanta som mer än gärna hjälper till när det behövts!

Nu när vi hade fått koll på den biten så måste vi få koll på hur man bemästrar sjön på ett säkert sätt. Vi tog kontakt med sjöskolan på beckholmen och förklarade läget. Dom bokade in oss på massa kurser. Kurs? Det är ett ord som vi inte hade hört på en lång lång tid.. Nervösa som vi var över att sitta vid skolbänken igen, den känslan tog en tillbaka till första dagen i skolan när alla barn stod samlade vid uppropet. Och det vbar inte bara en kurs vi tog heller. Det blev ett antal hårda månader vid skolbänken igen, många svordommar och tunnare hår på vissa. Men det har helt klart varit värt det, vi har lärt oss sjukt mycket och kommer ha användning utav allt när vi är ute på de sju haven.

Dessa är kurserna vi läst.
*Förarintyg
*Kustskepparn
*Utsjöskepparn
*VHF
*Radar
*Fartygsbefäl klass 8 (william,Max,Jonatan tog den)
Ni kan läsa mer om alla kurser på Bleckholmens hemsida: http://www.sjoskolan.se
Så vi vill passa på att tacka alla som jobbar på Bleckholmens sjöskola för att ni orkat med oss och hjälpt oss en bra bit på traven.

Nervösa grabbar som skulle ta ut en kurs för första gången.

 

Skepp o hoj landkrabbor och på återseende.

 

 

 

No Comments

Post a Comment

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.